Sinikka Tuunainen

Tuunaisen sukuseuran kokouksessa 9.7.2022 Lappajärvellä, Sinikka Tuunainen kutsuttiin sukuseuran kunniajäseneksi, hän oli estynyt osallistumaan kokoukseen

Espoossa Sinikan kotona kunniakirjaa 3.9.2022 olivat luovuttamassa Ari ja Sinikka Mikkilä sekä Markku Tuunainen ja Aila Vanhatalo.

Sinikka, on tehnyt merkityksellistä työtä Tuunaisen historian tutkimisessa, viimeisimmät selvitykset 2022 vuodelta: Taneli Tuunainen 1871-1945 Jaakkima isälinja, 1541-vuoteen saakka Hans Tunain,
Tuunaansaaren 1. isäntä 1541-1547 sekä
Anna Tuunainen os. Kosonen 1871-1947 Jaakkima äitilinja, 1683 syntyneeseen, Anna Månsintytär Hyvärinen 1683-1747 Oppola, Jaakkima saakka.

Sinikan kiinnostus sukututkimukseen alkoi hänen jäätyään eläkkeelle. Ari kertoi Sinikan ilmiömäisestä muistista, usein puhelinkeskusteluissa Sinikka luettelee 1600 – 1900 luvun Tuunaisia sukuhaaroittain ulkomuistista.

Markku ja Aila lauloivat Sinikan toivomuksesta virren ”Päivä vain ja hetki kerrallansa”.
Kahvitilaisuus oli lämminhenkinen sukutapaaminen, Sinikka oli yllättynyt ja kiitollinen saamastaan huomionosoituksesta. Lopuksi Sinikka toivoi vielä lisää laulua. Markku ja Aila lauloivat virren: Amazing Grace, ”Oi ihmeellistä armoa.”

Kunniakirjan yhteydessä luovutettiin luettelo Sinikan tekemistä Tuunaisen sukututkimuksista, tutkimukset on luettavissa sukuseuran historiasivulta

Kunniajäsenyydet Martti Tuunaiselle ja Arvo Tuunaiselle

Tuunaisen sukuseuran hallitus on kutsunut sukuseuran kunniajäseniksi Martti Tuunaisen Humppilasta ja Arvo Tuunaisen Kauhajoelta. Sukuseuran hallituksen edustajat kävivät luovuttamassa päätöksestä kertovat kunniakirjat kumpaisellekin joulukuussa 2006

Martti Tuunainen
Humppilaan kunniakirjaa olivat tulleet luovuttamaan Pirkko ja Pentti Tuunainen sekä Pauli Tuunainen. Mukana tilaisuudessa oli hallituksesta myös Markku Tuunainen. Kunniakirjan luovutuksen yhteydessä puhunut Pauli muistutti, että Martti-setä on Tuunaisen suvun kokenein jäsen. ”Olet niitä suvun jäseniä, joilla on muistot Karjalasta aikuisikään saakka.”

Pauli mainitsi myös Martti-sedän panoksesta suvun perinteiden vaalijana. ”Sinä, Martti-setä, olet osallistunut aktiivisesti suvun tapaamisiin vaivojasi säästämättä, esiintyen aina positiivisena ja kannustavana. Aivan erityisesti haluaisin tuoda esiin Martti-sedän roolin sukukokousten aikaansaamisessa.”

Pirkko ja Pentti lauloivat Martille kaksiäänisesti virren ”Päivä vain ja hetki kerrallansa”. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja mieleenpainuva. Kunniajäsen Martti oli kiitollinen ja virkistynyt saadessaan suvun huomionosoituksen.

Arvo Tuunainen
Kauhajoella kunniakirjaa Arvo Tuunaiselle olivat luovuttamassa sukuseuran hallituksesta
Markku Tuunainen, Pauli Tuunainen ja Terttu Koski.

Kunniakirjan luovutuspuheen pitänyt Markku muistutti mieleen, kuinka Arvo oli käynyt Taneli Tuunaisen luona Pirttikylässä pari viikkoa ennen tämän kuolemaa vuonna 1945. ”Taneli oli siunannut sinut ja toivonut, että sinä veisit siunauksen Tuunaisen suvun kaikille jäsenille. Tämän sinä olet tehnyt.” Markku myös totesi: ”Pirttikylässä on nyt paljolti sinun ansiostasi, Arvo, yhteismuistomerkki jaakkimalaisista vainajista, jotka on sinne haudattu.”

Arvo oli liikuttunut saamastaan huomionosoituksesta. Kiitospuheessaan hän muisteli elävästi Ukko-Tanelin lähettämiä terveisiä suvulle. Tilaisuudessa Arvo myös esitteli laatimiaan karttapohjia ja piirtämiään rakennuksia ja pihapiirejä Metsämiklistä. Dokumenttien tarkoituksena on paitsi kartuttaa suvun tietoutta Metsämiklissä asumisesta niin myös pohjustaa tulevaa kotiseutumatkaa Jaakkimaan ensi kesänä 2007.